FERGROW KALSİYUM NİTRAT 15,5N+26CaO

Kalsiyum Nitrat, beyaz renkli tanecik yapısında, iki besinli, suda çok kolay çözünen ve bitki tarafından hemen alınabilen bir gübredir. Bünyesinde %15,5 azot (N) ve %26 kalsiyum oksit (CaO) bulundurur. Nitrat biçiminde bulunan azotun %14,4’ü nitrat azotu (NO3 – N) ve %1,1’i amonyum azotu (NH4 – N) formundadır.

% 100 Suda çözünür yağmurlama ve damla sulama sistemlerinde kullanabilirsiniz.

Verim ve kaliteyi artırır. Hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığı artırır.

Nakliyede dayanıklılık sağlar. Meyvelerin depolama ömrünü uzatır.

Kalsiyum ve nitratın hızlı alınmasını sağlar. Katkı ve dolgu maddesi içermez.

Buharlaşmaz, yıkanmaz, yakmaz. Alkalilik yaratmaz. Tuzluluk etkisi yoktur.

BROŞÜRÜ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GARANTİ EDİLEN İÇERİK

% W/W

Toplam Azot (N)

15,5

Nitrat Azotu (N-NO3)

14,4

Amonyum Azotu (N-NH4)

1,1

Suda Çözünür Kalsiyum Oksit (CaO) 

26

KULLANIM DOZU ZAMANI VE MİKTARI

 

 Bitki Deseni   

Damla Sulama

Uygulama Zamanı

Yapraktan 100 lt suya gr/da

 

Kul.Mik.Kg/da

 

Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar

5-6

Fide döneminden,hasata kadar

250-300

 

Karpuz-Kavun-Kabak

 

Narenciye-Kiraz

3-5

Meyveler ceviz iriliğine ulaştıktan sonra

250-300

 

Şeftali-Kayısı-Erik-Elma-Armut

 

Vişne-Ayva-Zeytin

 

Muz

3-5

Parmak irileşmesinde

300-350

 

Bağ-Kivi

3-5

Meyve tutumunda

200-250

 

Havuç-Ş.Pancarı-Patates

5-6

Yumru erik iriliğine ulaşınca

250-300

 
 

Soğan-Sarımsak

2-3

Gelişme dönemi boyunca

250-300

 

Süs Bitkileri/Yeşil Alanlar

2-3

Gelişme dönemi boyunca

200-250

 

Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı

3-4

Yaprak tamam olunca

250-300

 

Yaprağı yenen sebzeler

2-3

Gelişme dönemi boyunca

250-300