FERGROW MAGNEZYUM NİTRAT 11-0-0+15MgO

Azot ve yüksek oranda magnezyum içerir.

Magnezyum bitkideki yeşil rengin (klorofil) ana bileşeni olup bitkinin güneş ışınlarından azami ölçüde faydalanmasını teşvik ederek fotosentez etkinliğini artırır.

Bu özelliğiyle verim ve kalite üzerinde belirleyici etkiye sahiptir. Azot ile ortaklaşa çalışarak zayıf gelişme gösteren bitkileri kısa sürede canlandırır.

Bitkide kuru madde artışı meydana getirerek büyüme ve gelişmeyi güçlendirir. Bitki boyunun uzamasını sağlar, bodur gelişimi önler. Dal, yaprak ve sürgün gelişimini hızlandırır. Yaprak ve meyve dökülmelerinin önüne geçer. Yeterli magnezyum alamayan bitkiler yeterli klorofili üretmezler ve bitkide yeşil renk giderek kaybolur. Sonuçta fotosentez kabiliyeti ortadan kalkarak büyüme ve gelişme durur. Magnezyum ayrıca bitkinin su kullanım etkinliğini artırarak, kuraklığa dayanım süresini uzatır.

BROŞÜRÜ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ

GARANTİ EDİLEN İÇERİK

% W/W

Toplam Azot (N)

11

Nitrat Azotu (N-NO3)

11

Suda Çözünür Magnezyum Oksit (MgO) 

15

KULLANIM DOZU ZAMANI VE MİKTARI

 

 Bitki Deseni   

Damla Sulama

Uygulama Zamanı

Yapraktan 100 lt suya gr/da

 

Kul.Mik.Kg/da

 

Domates-Biber-Patlıcan-Hıyar

3-4

Meyve tutumundan itibaren

300-400

 

Karpuz-Kavun-Kabak

 

Narenciye-Kiraz

5-6

Meyveler fındık iriliğine ulaştıktan sonra

300-400

 

Şeftali-Kayısı-Erik-Elma-Armut

 

Vişne-Ayva

 

Muz

4-5

Sürgün faaliyetinde

300-350

 

Bağ-Kivi

5-6

Meyve tutumunda

300-400

 

Zeytin

5-6

Çiçeklenmeden önce

300-350

 

Havuç-Ş.Pancarı-Patates

4-5

Yetişme dönemi boyunca

300-350

 
 

Soğan-Sarımsak

3-4

Yetişme dönemi boyunca

250-300

 

Süs Bitkileri/Yeşil Alanlar

3-4

Yetişme dönemi boyunca

250-300

 

Fındık-Ceviz-Antep Fıstığı

5-6

Yetişme dönemi boyunca

300-350

 

Yaprağı yenen sebzeler

3-4

Yetişme dönemi boyunca

250-300