Organomineral Gübre

Organik madde; toprak verimliliği ve sürdürülebilir tarım açısından son derece büyük bir öneme sahiptir. Ülkemiz topraklarının tamamına yakınında organik madde içeriği yetersizdir. Bu olumsuzluğu ortadan kaldırmak için organomineral gübreler son derece önemli bir role sahiptir.

Organomineral gübre, kimyasal ve organik hammaddelerin harmanlanarak üretildiği bir gübredir. Kimyasal mineraller ile organik maddelerin bir araya getirilmesiyle oluşan bu gübre, bitki yetiştirme odağında çeşitli avantajları bünyesinde barındırmaktadır.

Organomineral gübrelerin faydaları arasında öncelikle toprağı iyileştirmesi yer almaktadır. Organomineral gübre kullanımı, bitkinin verimi, sağlığı ve toprağın bereketi açısından oldukça önemli bir yere sahiptir. İçerisinde azot,fosfor,potasyum, kükürt,kalsiyum ve çinko elementlerini bulundurması ayrıca organik madde,humik,fulvik asit olması mineral çeşitlerinin zenginliğini kapsamaktadır.

Yeni nesil gübre olarak adlandırılan organominarel gübre; bilinçsiz tarım uygulamaları nedeniyle verimi azalan tarım arazilerini zenginleştirmek ve yetiştirilen ürünlerin ihtiyacı olan mineralleri toprağa geri vermek amacıyla geliştirilmiş bir gübre çeşididir. Organik maddelerin toprağı iyileştirici özelliği ve minerallerin faydalarının bir tek gübrede toplanmasıyla elde edilir.

Organomineral gübreler, toprağın kalitesini büyük ölçüde arttırmakla beraber, yapısını da geliştirmektedir. Topraktaki organik maddelerin oranını yükseltir ve bitkinin canlı kalmasını sağlar. Erozyonu önlemesi de organomineral gübrelerin faydaları arasında yer almaktadır. Bitkinin canlanmasını sağlayarak meyve vermesine destek olur. Bunun yanı sıra kök gelişimini ve havalandırmasını da beraberinde getirir. Kabaran toprakta kök,yumru ve stolonlara rahat çalışma alanı sağlar.

Bu gübrelerin faydaları söz konusu olduğunda firmamız yüksek üretim kapasitesi ile nem oranı düşük atım kolaylığı olan granül yapısı ile rakiplerinin arasında farklı bir yere sahiptir. Organomineral gübreler aynı zamanda bitkilerin besin alımını da güçlendirmektedir. Kullanılan toksit maddelerin zararlı kalıntılarını da azaltarak yüksek verim elde etmenizi sağlamaktadır.

Organomineral Gübre Nerelerde Kullanılır ?

Organomineral gübreler, bünyesinde barındırdığı mineral zenginliği yönünden her meyve ve bitkilerde kullanıma uygun bir üründür.

Kullanım alanları arasında ; meyveler, sebzelerden şeker pancarına kadar birçok bitki deseninde tercih edilmektedir. Verimliliği arttırması gibi çeşitli faydaları kapsamında, mısır, patates, ayçiçeği, bağ ve zeytinliklerde de sıkça kullanılmaktadır.

Yazlık kışlık sebze yetiştiriciliğinde yaygın olarak kullanılan organomineral gübreler, bitkilere sağladığı yüksek oranda faydalar göz önünde bulundurulduğunda oldukça etkili bir destekleyicidir.

Bitkiyi tam besleyerek birim alandan kaliteli ve yüksek ürün almanızı sağlar